Willem Holleeder
Willem Holleeder werd in het geheim geopereerd in het LUMC. (Foto: ANP)

Zwaarbewaakte Holleeder lag weken in LUMC voor hartoperatie

Meervoudig moordenaar en Heineken-ontvoerder Willem Holleeder heeft dit voorjaar een ingrijpende hartoperatie ondergaan in het LUMC. Dat meldt de Telegraaf. De tot levenslang veroordeelde crimineel werd in het Leidse ziekenhuis wekenlang zwaar bewaakt. Opvallende detail: om onrust te voorkomen, gingen de bewakers van Holleeder in burgerkleding het ziekenhuis in en uit.

De directie van het LUMC wilde afgelopen voorjaar voorkomen dat de aanwezigheid van Holleeder onrust zou veroorzaken bij overige patiënten en verplegend personeel. Holleeder lag volgens bronnen van De Telegraaf in totaal drie weken in het Leidse ziekenhuis.

De 65-jarige Holleeder, waarvan bekend is dat hij hartpatiënt is, werd in Leiden zwaar bewaakt door leden van het Bijzondere Ondersteuningsteam (BOT) van het gevangeniswezen. Dit is een speciale eenheid, die onder meer wordt ingezet om vluchtgevaarlijke gevangenen te bewaken. De beveiligers gingen om niet op te vallen in burgerkleding het ziekenhuis in en kleedden zich binnen om.

Te complex voor Scheveningen
Nederlands bekendste topcrimineel onderging een ingrijpende hartoperatie. Volgens medici was deze ingreep te complex om uitgevoerd te kunnen worden in het penitentiaire ziekenhuis van de strafgevangenis in Scheveningen. In 2020 was al bekend dat het Scheveningse ziekenhuis verbouwd moet worden.

Holleeder zit al meer dan tien jaar vast in de EBI, de extra beveiligde gevangenis in Vught. In Scheveningen zijn wel enkele cellen beschikbaar voor gevangenen die onder het strenge EBI-regime vallen, maar Holleeders hartoperatie was te specialistisch om daar uit te voeren. In 2007 werd de Heineken-ontvoerder ook al eens geopereerd aan zijn hart.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×