De Meelfabriek is een van de genomineerden voor RAP prijs. (Foto: Pim van Delft)

Nominaties Rijnlandse Architectuur Prijs bekendgemaakt

Het Rijnlands Architectuur Platform (RAP) heeft bekend gemaakt welke 25 bouwprojecten dit jaar meedingen naar de Rijnlandse Architectuur Prijs. Het RAP reikt iedere twee jaar een Architectuurprijs uit voor het beste nieuw- of verbouwproject in de regio. Op de lijst met nominaties staan onder andere De Meelfabriek, het vernieuwde stadhuis van Leiden, de Rijnlandroute, de Visserijschool in Katwijk en Buurschap Roosenhorst in Voorschoten.

De Rijnlandse Architectuur Prijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs. De jury buigt zich de komende tijd over alle 25 geselecteerde projecten, de ‘longlist’, om vervolgens een selectie hiervan, een shortlist, te presenteren. De projecten uit de shortlist dingen mee naar de prijs.

Juryvoorzitter Ton Verhoeven is zeer te spreken over de nominaties: ”De longlist vormt een prachtig en breed scala van verschillende projecten uit de regio. Van transformatie en verduurzaming van monumenten, een nieuwe verbindingsweg als onderdeel van een hoogwaardig ontwikkeld landschap tot bijzondere woongebouwen met een divers programma in verschillende omgevingen.”

De projecten zijn gekozen uit de acht gemeentes in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek. De kans is groot dat er een Leids project in de prijzen valt. Twaalf van de 25 projecten op de longlist staan in de Sleutelstad.

Publieksprijs
Inwoners uit de regio kunnen vanaf woensdag 6 september een stem uitbrengen op hun favoriete project op de website van het Rijnlands Architectuur Platform. Bij de laatste twee edities brachten circa 5000 bezoeker een stem uit.

Op woensdag 11 oktober worden vervolgens de winnaars van de juryprijs en de publieksprijs bekend gemaakt tijdens een prijsuitreiking in het Biopartner 5 gebouw op het BioSciencePark. Dit gebouw was in 2021 nog de winnaar van de publieksprijs.

Cultuur Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×