(Foto: Chris de Waard)

Voorschoten stopt met dienstverlening sociaal domein Wassenaar

In het kader van de ontvlechting van de samenwerking tussen de gemeenten Voorschoten en Wassenaar, stopt Voorschoten in het tweede kwartaal van 2024 met het uitvoeren van taken binnen het sociaal domein voor buurgemeente Wassenaar.

“Uitgangspunt is dat de dienstverlening aan de inwoners onverminderd doorgang vindt”, zo laat de gemeente Voorschoten weten. Het gaat om allerlei taken op het gebied van gezondheid, sport, kunst, cultuur, bibliotheek, welzijn, zorg, jeugd, subsidiebeleid, statushouders, participatie, kinderopvang en onderwijs.

De twee gemeenten werken sinds 1 september 2021 samen voor het sociaal domein. De bedoeling was het behalen van schaalvoordeel en meer efficiëntie. Omdat Voorschoten zich steeds meer op de Leidse regio richt en Wassenaar de samenwerking met de Haagse regio aanhaalt, is besloten de samenwerking te beëindigen. De taken in Wassenaar zullen weer bij de gemeente Wassenaar worden ondergebracht. Voor Voorschoten blijven deze taken in Voorschoten.

Voorschoten en Wassenaar gaan de ontvlechting de komende maanden voorbereiden. Daarbij wordt ook gekeken hoe de medewerkers in het sociaal domein over de twee gemeenten worden verdeeld.

Maatschappij Politiek Voorschoten Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×