(Video: Brigit Disseldorp)

Wassenaarse ijssalon Luciano gaat overzee

De Wassenaarse ijssalon Luciano opent naar verwachting rond oktober dit jaar de deuren van het eerste filiaal op Sint Maarten. Het eerste finaal van de ijssalon opende in 1996 de deuren in Wassenaar. Inmiddels zijn er zeventien vestigingen en vanaf oktober winkel nummer achttien op het eiland.

Luciano opende eerder een filiaal op een overzees eiland. Dat was al in 2016 op Bonaire. Volgens eigenaar Luc Blok is de uitbreiding van Luciano iets wat uit zichzelf gebeurt. “Er komen mensen op ons af en die zeggen: ‘Geweldig Luciano, mogen wij ook een Luciano beginnen?’. Dan gaan we met die mensen in gesprek en zien we waar het schip strandt. En soms gebeurt dat niet, en eens in de zoveel keren komt er een Luciano bij”, vertelt hij.

Omdat het filiaal van Luciano in Wassenaar wordt verbouwd voor een uitbreiding, bracht wethouder Laurens van Doeveren vorige week een bezoekje aan de ijsfabriek. Door langs te gaan bij de ondernemers wil de wethouder met hen in gesprek gaan over hun behoeften, en wat de gemeente voor hen kan betekenen. Luciano wil graag de ijsfabriek in Wassenaar verhuizen naar een groter pand, maar de vraag is nu waar in Wassenaar dat mogelijk is.

Economie Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×