Merijn Tinga
Merijn Tinga in actie op zijn surfboard. (Foto: Marjolein Vinkenoog)

Plastic Soup Surfer voltooit windsurftocht met overhandiging brief aan Britse minister

Na tegenslagen onderweg heeft Plastic Soup Surfer Merijn Tinga gisteren zijn windsurftocht volgens plan kunnen afsluiten. De Plastic Soup Surfer overhandigde een brief aan de Britse regering waarin hij oproept om, net als in Nederland, statiegeld op plastic flesjes in te voeren. Statiegeld moet mensen motiveren om de flesjes niet zomaar weg, waarmee vervuiling wordt tegengegaan.

Omdat minister Pow van Mileu niet aanwezig was overhandigde Tinga zijn brief, die door 1200 medestanders is ondertekend, aan onderminister Richard Benyon. Benyon belooft de brief aan zijn collega-minister door te geven.

Tinga surfte de afgelopen maand van Oslo naar Londen om aandacht voor plasticvervuiling te vragen. De tocht ging niet zonder problemen. De Plastic Soup Surfer had onderweg erg last van tegenwind waardoor hij een andere route moest nemen. Ook het laatste stuk van de reis ging niet van een leien dakje. Tinga had het Kanaal bij Calais over willen surfen, maar ook hier gooide de wind roet in het water. Hij bereikte Groot-Brittannië uiteindelijk per ferry. Van hieruit surfte hij de laatste dagen over de Theems naar de hoofdstad Londen.

In een reactie aan Sleutelstad laat Tinga weten dat zijn strijd nog niet is gestreden. Plannen voor een volgende surftocht zijn in de maak. “Alles om aandacht te vragen voor het wereldwijde plasticprobleem.”

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×