(Foto's: Chris de Waard).

Fietspad dicht door werkzaamheden Schipholweg

Er wordt al een aantal weken gewerkt aan de herinrichting van Schipholweg-Oost vanaf de Stationspleintunnel, inclusief de Dellaertweg, tot en met de kruising met de Oegstgeesterweg en de Willem de Zwijgerlaan. Vanaf vandaag is in verband met de werkzaamheden het fietspad aan de kant van het centrum afgesloten.

De Schipholweg zelf is tijdens de uitvoering van de werkzaamheden bereikbaar voor alle weggebruikers, omdat de herinrichting in verschillende fases wordt uitgevoerd. Wel zijn er minder rijstroken beschikbaar.

De herinrichting van Schipholweg-Oost is onderdeel van het project Leidse Ring Noord. De straat moet verkeersveiliger worden en de doorstroom op de Schipholweg wordt verbeterd. Ook wordt de omgeving vergroend en klimaatbestendig ingericht. In het oog springende aanpassingen zijn bijvoorbeeld een extra rijstrook bij de afslag naar links voor verkeer dat vanaf de Dellaertweg komt. Ook vervalt daar de mogelijkheid om de Schipholweg over te steken naar de Parmentierweg. De fietspaden worden een stuk breder, dat geldt ook voor de trottoirs.

Bamboe
Langs de weg wordt meer groen aangebracht. De bestaande haagbeuken blijven zoveel mogelijk staan en worden aangevuld met lindes. Het bamboe bij de Stationspleintunnel wordt verwijderd. Dat werd een jaar of tien geleden aangeplant. Zeer tegen de zin van de Partij voor de Dieren die er toen al op wees dat Nederlandse insecten, vogels en zoogdieren niets aan bamboe hebben. Ook het naastgelegen hotel maakte destijds bezwaar tegen bamboe en stapte er zelfs voor naar de rechter. Tevergeefs. Het bamboebos wordt vervangen door bermen met bomen. Ook in de middenberm van de weg komt een nieuwe bomenrij met bloeiende bomen. Tenslotte wordt ook tussen het fietspad en de stoepen een groenstrook aangelegd met bankjes.

Leiden Leidse Ring Noord


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×