De Marekerk in Leiden. (Foto: Chris de Waard)

Klokken luiden in Leiden als eerbetoon aan slachtoffer steekpartij

De besloten afscheidsplechtigheid voor de 66-jarige Krijn Schoonderwoerd was vanmorgen in De Marekerk in Leiden. Als eerbetoon aan hem werden na afloop van de dienst de vele klokken in de stad geluid.

Jan van Trigt, van de Parochie HH. Petrus en Paulus Leiden, zegt: “Een saluut voor hem en blijk van medeleven. Wij bidden voor deze vrijwilliger en voor zijn familie en vrienden en voor alle vrijwilligers van de Bakkerij.”

Krijn Schoonderwoerd kwam om tijdens de steekpartij bij Diaconaal Centrum De Bakkerij. Een man stak daar vrijdag 14 juli drie mensen neer. De andere twee slachtoffers raakten gewond. Diezelfde middag werd een verdachte opgepakt, maar die is weer vrijgelaten. Een tweede verdachte werd vorige week maandag aangehouden en wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van moord en twee keer poging tot moord.

Schoonderwoerd zat bij De Bakkerij achter de balie bij de ingang. “Hij was enorm behulpzaam. Echt een hele aardige man”, vertelt een medewerker van een van de organisaties die in het pand zetelt. “We zijn heel verdrietig. Het is een groot verlies voor de familie en voor iedereen bij De Bakkerij.”

Leiden Maatschappij Steekpartij De Bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×