Huttenbouwen is al jaren een vast onderdeel van Jeugddorp. (Foto: Chris de Waard)

Huttenbouwen, toneel en knutselen: Jeugddorp is weer open

Jeugddorp Leiden opent vanaf vandaag weer zijn deuren. Voor het 58e jaar wordt er twee weken lang iedere weekdag toneelgespeeld, geknutseld en hutten gebouwd aan de Voorschoterweg in Leiden.

Maar er is meer. “De kinderen kunnen ook meedoen aan een of meer workshops, bijvoorbeeld ‘Maak je eigen vlieger’, en er wordt weer gesport op de terrein naast de huttenbouw”, legt Jeugddorp vrijwilliger Theo den Dekker uit.

Dagelijks komen ruim 200 kinderen op het Jeugddorp af. Een grote groep vrijwilligers zet zich van 24 juli tot en met 4 augustus dagelijks in om een uitgebreid programma aan de deelnemende kinderen te bieden. De activiteiten zijn gericht op kinderen tussen de 6 en de 12 jaar.

Een dagkaart kost 7,50 euro. Deze kan vooraf online of op de ochtend zelf bij de ingang van het terrein worden gekocht. Voor 35 euro kan een kind de hele week terecht. “En omdat we niemand willen uitsluiten zijn er speciale kaartjes voor ouders die het wat minder breed hebben”, zegt Dekker.

Het terrein naast zwembad De Vliet opent dagelijks om 9 uur zijn deuren. Om 10 uur starten de activiteiten, het programma eindigt om 15.30 uur.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×