Drukte bij de zomeropvang van de kinderboerderij in de Merenwijk. (Foto: Louis Smit)

Konijnenopvang moest voor het eerst een paar keer 'nee' verkopen

De zomeropvang van de kinderboerderij in de Merenwijk heeft dit jaar voor het eerst enkele eigenaren van konijnen moeten teleurstellen omdat alle plekken waren vergeven. Op dit moment zitten er circa veertig dieren, volgende week wordt het maximum bereikt. Dan zijn alle hokken bezet en komt het aantal op ongeveer vijftig.

“Er is minder capaciteit omdat de hokken vanaf dit jaar wat groter en luxer zijn. Het is tenslotte voor de konijnen ook vakantie”, meldt de gemeente Leiden na ruggespraak met dierverzorger Sven van den Eshof. “Ook is de vraag dit jaar toegenomen. Voorheen waren nooit alle hokken bezet.” De opvang was begin juni al helemaal volgeboekt. In juli, augustus en september biedt die een veilig onderdak aan dieren waarvan het baasje een paar weken met vakantie is.

Het gaat voornamelijk om konijnen, maar er logeren ook ratten, hamsters, cavia’s en een kip. Volgende week komen er twee parkieten bij. De gemeente noemt het een flinke klus om alle dieren in de zomeropvang te verzorgen. Elke zaterdag komen er vrijwilligers helpen met voeren en schoonmaken.

Oudste konijn
Konijnen krijgen onder meer wilgentakken om op te knagen. Het oudste konijn dat momenteel in de opvang zit is negen jaar, dat is volgens de gemeente een flinke leeftijd. Ze voegt eraan toe dat er in de opvang geen ziektes zijn.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×