De opgeluchte eigenaar met zijn 'held van de dag' (Foto: Recovery Divers)

Recovery Diver 'redt' bril uit de Leidse Jachthaven

Een duiker van Recovery Divers heeft gisteren een bril opgedoken uit de Jachthaven Zijlzicht in Leiden. De eigenaar van de bril maakte een melding bij de Recovery Divers nadat hij de bril in het water had laten vallen terwijl hij iets wilde aanpakken bij de boot. De bril heeft speciaal geslepen glazen en is daarom van grote waarde voor de eigenaar. De Recovery Divers kwamen een aantal dagen eerder ook nog in actie, toen werd er een iPhone 14 uit de Leidse haven gehaald.

De duiker begon zijn zoektocht op de aangewezen plek, maar door het stoffige water was het lastig zoeken. De bril werd in eerste instantie niet gevonden. Nadat de duiker zijn zoekgebied had uitgebreid langs de steiger en in de richting van de stroming, werd de bril uiteindelijk alsnog gevonden. ”Ik gaf snel twee trekjes aan het touw zodat de kantwacht wist dat ik de bril gevonden had. Voor ik het wist was ik weer boven water en kon ik de bril overhandigen aan de eigenaar. En ja, die is inderdaad blij”, vertelt de hij.

De vrijwilligers van Recovery Divers worden in Nederland vaker opgeroepen om bijvoorbeeld een telefoon of sieraad uit het water te halen. Eerder dit jaar werden de duikers nog ingezet om de telefoon van de vermoorde Esmee uit het water te halen. De moeder van Esmee vroeg de duikers om de telefoon van haar dochter op te duiken.

Leiden Maatschappij Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×