Kirsten Zitman van SPARK. (Foto: Gerry van Bakel)

Stichting SPARK houdt per augustus op te bestaan: 'Onze taak is volbracht'

Stichting SPARK stopt per 1 augustus met haar activiteiten. De stichting, die in Leiden maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleert, ziet dat ze minder kan bijdragen dan gehoopt en heeft daarom besloten te stoppen. De website en het mailadres van de stichting blijven zeker tot het einde van het jaar in de lucht voor vragen en reacties, maar de inhoudelijke ondersteuning stopt per augustus.

De organisatie helpt bedrijven onder meer met het bereiken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kirsten Zitman van SPARK : “Wat we zien is dat bedrijven de laatste jaren steeds meer zélf met maatschappelijk verantwoorde initiatieven komen en dat wij dus minder nodig zijn voor hulp op dit gebied. Op een gegeven moment moet je dan bedenken of de tijd, energie en het geld dat je erin steekt nog opweegt tegen wat je kan bereiken.” Zitman ziet het opheffen van SPARK dan ook niet als iets negatiefs. “Het is best mogelijk dat over een paar jaar de behoefte weer ontstaat voor dergelijke ondersteuning. Tegen die tijd wordt dat dan vast weer gestart. Maar voor nu is onze taak volbracht.”

De stichting is trots op wat er bereikt is en roept bedrijven op zich te blijven inspannen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. SPARK verwijst bedrijven die in contact willen komen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door naar het Werkgeversservicepunt Holland Rijnland. Mensen die meer willen weten over het stoppen van SPARK kunnen terecht op hun website.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×