(Video: Brigit Disseldorp)

Ondanks stil protest toch geslaagde Voorschotense Paardendagen

De Voorschotense burgemeester Nadine Stemerdink verrichtte zaterdagochtend met een officiële handeling de opening van de paardenmarkt. Ze deed dat op traditionele wijze door een marktkruis te planten.

De Voorschotense Paardendagen hebben sinds dit jaar een nieuwe voorzitter. Jan van Leeuwen heeft het stokje overgenomen van Cees Bijloos die tien jaar lang voorzitter is geweest. Jan van Leeuwen is geen onbekende in Voorschoten en ook de Paardendagen heeft hij vaak van dichtbij meegemaakt. Zijn geboortehuis staat dan ook in de Voorstraat, de straat waar ieder jaar de Paardenmarkt plaatsvindt.

De nieuwe voorzitter had dit jaar ook te maken met nieuwe situaties. Bij draverijwedstrijden werd dit jaar geprotesteerd door de Partij voor de Dieren. Die wil dat dit soort evenementen wordt verboden. Voor zo’n verbod is in Voorschoten geen aanleiding, zeggen zowel burgemeester Stemerdink als voorzitter Jan van Leeuwen. “Ik nodig alle paardenliefhebbers uit om te komen kijken hoe goed er voor de dieren wordt gezorgd.” Het bestuur van de Voorschotense Paardendagen neemt de kritiek wel ter harte en heeft onder andere een uitgebreide verklaring op de website gezet over het dierenwelzijn tijdens de paardendagen.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×