De overvallen AH. (Foto: AS Media)

Verdachte supermarktovervallen mogelijk betrokken bij meer overvallen

De 26-jarige verdachte van drie gewelddadige winkelovervallen in Voorschoten, Oegstgeest en Den Haag heeft mogelijk nog twee overvallen gepleegd. Dat bleek vrijdag tijdens een tussentijdse zitting bij de Haagse rechtbank.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Soufyan E. ervan op 21 april de Jumbo in Voorschoten overvallen te hebben. Ook zou hij medewerkers van de supermarkt met een vuurwapen en mes bedreigd hebben. Op dezelfde dag zou E. ook een AH-filiaal in Oegstgeest overvallen hebben. Een van de medewerkers werd met een mes op de borst gedwongen de kassa te openen.

Op 20 april dit jaar zou de man, aldus het OM, sieraden hebben gestolen uit een winkel. Hierbij bedreigde hij het personeel van de Cash Converter met een hamer.

Meer overvallen
Vrijdag hield de rechtbank een voorbereidende zitting over de drie overvallen die E. gepleegd zou hebben. De verdachte was niet op de zitting. In de rechtszaal bleek dat de man onlangs ook verhoord is over twee andere overvallen, in Voorschoten en Rotterdam, op 19 april. Het OM heeft nog niet besloten of E. voor deze twee overvallen voor de rechter gesleept wordt. “Als er genoeg bewijs is, komen deze zaken ook op zijn dagvaarding”, zei de officier van justitie.

E. zou dan in totaal voor vijf overvallen terechtstaan. Daarnaast wordt de man ook nog verdacht van het bezit van acht gram crystalmeth, een synthetisch drug. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland voor 1 november. De man wordt nog onderzocht op psychische stoornissen.

112 Sleutelstad Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Serie overvallen op supermarkten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×