Mango en Coco hebben geluk met een fijn huis. Dat geldt niet voor alle konijnen. (Foto: Lars van den Akker)

13-jarige Lars gaat fietsen voor konijnen

Geld inzamelen voor dierentehuis Stevenshage in Leiden is het doel van de 13-jarige Lars van den Akker uit Oegstgeest als hij binnenkort op de pedalen springt en gaat fietsen voor het goede doel. Meer specifiek: voor de verzorging van konijnen.

Twee jaar geleden haalde de tiener twee konijntjes als huisdier uit het asiel en daar is hij helemaal dol op. Coco en Mango worden goed door hem verzorgd en de twee voedsters, zo heten vrouwtjeskonijnen, gedragen zich voorbeeldig.

Maar niet alle konijnen vinden vanuit het asiel een goed huis, ontdekte Lars. De laatste jaren worden er veel konijnen na verloop van tijd weer teruggebracht naar het asiel. Om goed voor de konijnen te kunnen zorgen is geld nodig. Het gebeurt nu namelijk nog te vaak dat er konijnen op een wachtlijst terecht komen voor ze terug kunnen naar het asiel. Lars: “En de konijnen voelen zich natuurlijk het prettigst op een plek waar ze gewenst zijn.”

Lars gaat met zijn vader in augustus een fietsrit maken om zoveel mogelijk geld op te halen voor de konijntjes in het asiel. De rit begint in Berg en Dal en gaat via de Limesroute naar Katwijk. De interesse van Lars voor de Romeinse tijd en de noordgrens van het Romeinse rijk is tijdens geschiedenislessen op school ontstaan. Wie Lars wil sponsoren kan dat doen via zijn actie Voor alle konijnen een fijn thuis!

 

Maatschappij Oegstgeest Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×