De ruimte van Leiden Helpt in Het Gebouw. (Foto: Robbert Beurse)

Leiden Helpt gaat op in Incluzio

De stichting Leiden Helpt die begin dit jaar een doorstart maakte in een ruimte van Incluzio in Het Gebouw aan het Arubapad in Leiden-Noord stopt als zelfstandige organisatie. “We gaan op in Incluzio”, vertelt initiatiefnemer Ron Flippo die in 2013 met het uitdelen van kerstpakketten aan mensen met een smalle beurs. Voortaan hoeven mensen zich niet meer in te schrijven om kleding, schoenen of speelgoed op te halen. Ook is er geen inkomenstoets meer.

Dat helpen van mensen nam een vlucht toen de organisatie de beschikking kreeg over een eigen ruimte. Eerst tijdelijk in een ruimte aan de Hoge Rijkdijk waar de stichting in 2015 een half jaar terecht kon en later datzelfde jaar in een eigen pand aan de Willem Barentzstraat waar het ‘Leidsch Trefpunt’ werd gevestigd. Er werd van alles uitgedeeld aan mensen die net niet rond konden komen. Vooral kleding en speelgoed.

Het pand werd in de vorm van huursubsidie voor een aantal jaren gratis beschikbaar gesteld door de gemeente Leiden. Toen dat stopte, kwam er in 2019 een voorlopig einde aan de activiteiten van Leiden Helpt. Begin 2023 werd de organisatie toch weer nieuw leven ingeblazen. Dit keer in samenwerking met Incluzio die de activiteiten nu dus helemaal overneemt. “Wij hebben deze keuze gemaakt omdat wij al vanaf 1 maart gebruik maakten van Het Gebouw en, omdat wij alle drempels weg willen nemen voor de mensen die ons nodig hebben”, zegt Flippo over de nieuwe vorm. “De kledingbank krijgt een nieuwe naam met een nieuw logo. Dus de naam Leiden Helpt verdwijnt hiermee, maar het werk stopt niet.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×