Steeds meer gemeenten in onze regio gaan bijdragen aan de opvang van kleine in het wild levende dieren. (Foto: Dierenambulance regio Leiden)

Ook Katwijk gaat betalen voor opvang wilde dieren

Na Leiden en een aantal buurgemeenten gaat ook de gemeente Katwijk bijdragen aan het werk van de Dierenambulance en Vogelasiel Regio Leiden. Het college heeft voor dit en volgend jaar 0,25 euro per inwoner beschikbaar gesteld en kijkt nog naar de financiering voor 2025 en verder.

“Katwijk neemt haar verantwoordelijkheid door in 2023 en 2024 de dierenambulance financieel te ondersteunen. De regionale dierenambulance kan door blijven gaan met hun belangrijke werk”, meldt wethouder Sonny Spek (dierenwelzijn) via X, voorheen Twitter. “Op deze wijze blijven we het dierenwelzijn in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg verbeteren.”

In september vorig jaar deed de Leidse wethouder Ashley North per brief een oproep aan zijn college-wethouders in het werkgebied van de dierenambulance om ook mee te gaan betalen aan het opvangen en verzorgen van kleine in het wilde levende dieren. Leiden deed dat zelf al en inmiddels geldt dat ook voor Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude. Daar komt nu dus ook Katwijk bij. Ook bij de provincie Zuid-Holland ligt een verzoek om financiële steun.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Regio Voorschoten Zoeterwoude Subsidie voor Dierenambulance


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×