Een verbeelding van de nieuwe Gouden Leeuw. (Impressie: Van der Valk)

Nieuwbouw Hotel de Gouden Leeuw start dit najaar

Twee jaar na de grote brand bij Hotel de Gouden Leeuw in Voorschoten zijn de plannen klaar voor de nieuwbouw voor het oudste Van der Valkhotel van Nederland.

De brand die in juli 2021 in het tachtig jaar oude hoofdgebouw van het hotel-restaurant aan de Veurseweg woedde, veroorzaakte zoveel schade dat het noodgedwongen dicht bleef. Onlangs is ook het bijgebouw met hotelkamers gesloten. De overige faciliteiten op het terrein blijven geopend.

De nieuwe Gouden Leeuw komt op dezelfde plek als het huidige gebouw. Dat wordt vanaf komend najaar gesloopt. Ervoor in de plaats komt volgens het familieconcern ‘een pand dat weer volledig voldoet aan de huidige Van der Valknorm’.

Op de begane grond komt één groot restaurant met een buffet en een à la carte gedeelte. Het terras komt aan de voorzijde van de nieuwbouw. Op de begane grond komen zalen en op de eerste en tweede etage hotelkamers en appartementen voor lang-verblijf. In totaal komen er ongeveer tweehonderd kamers in de nieuwe Gouden Leeuw. Op de eerste etage wordt een daktuin aangelegd.

Zodra het nieuwe pand in gebruik wordt genomen, wordt het huidige pop-restaurant De Kleine Leeuw afgebroken. Dat kan dan binnen het concern opnieuw worden gebruikt door een van de andere hotels.

 

Economie Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×