(Foto's: Regio15).

Grote brand bij Gouden Leeuw in Voorschoten

In hotel-restaurant de Gouden Leeuw aan de Veurseweg in Voorschoten was vannacht brand. Rond 23.35 rukte de brandweer met groot materiaal uit naar de Van der Valkvestiging. Volgens de brandweer zijn rond de 60 personen elders in het hotel opgevangen.

De brand ontstond vermoedelijk in een serverruimte, waarbij veel rookontwikkeling plaatshad. Vanaf de buitenkant waren geen vlammen te zien. De brandweer heeft een ruit ingeslagen om het pand binnen te gaan. Met hulp van andere brandweerkorpsen uit de regio was de brand een uur later onder controle.

Update
Volgens een voorlichter van de brandweer is de brand ontstaan in een kelderruimte onder het restaurant, dat diende als server- c.q. technische ruimte. De rook is onder andere het restaurantgedeelte ingetrokken. De brandweer spreekt van een geluk dat er geen gasten sliepen in de hotelkamers boven dat deel van het complex. Uit een ander gedeelte van het hotel zijn wel zo’n zestig gasten voor de zekerheid geĆ«vacueerd en tijdelijk elders ondergebracht. De brandweer is nu het complex aan het ventileren.

“Als eerste viel het licht gisteravond uit, dus we dachten dat er een stop was doorgeslagen”, zegt Jordi Molendijk tegen mediapartner Omroep West. Molendijk was zijn dienst aan de nachtreceptie net begonnen toen toen de brand uitbrak. ‘”Maar al snel bleek dat er brand was en toen zijn we meteen begonnen met het evacueren van mensen.”

‘Het was even schrikken’
Op de ochtend na de brand is het personeel van het hotel vooral nog aan het bijkomen. De stroom doet het nog niet en de ontbijtjes voor de gasten worden elders gehaald. “Het was wel even schrikken gisteravond”, zegt Jordi. “Ondanks dat je in paniek bent ga je dan toch rustig zorgen dat iedereen in veiligheid komt. Dan zit de adrenaline heel hoog, maar nu gaat het wel weer.”

Volgens Molendijk gaat het nog wel even duren voordat het hotel weer normaal functioneert omdat het elektrische hart helemaal is weggebrand. Alle systemen waarmee gewerkt wordt liggen er daardoor uit. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

112 Sleutelstad Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×