BiL-voorzitter Henriëtte van der Linden maakte de winnende werken bekend. (Foto's: Beelden in Leiden)

Beelden in Leiden afgesloten met bekendmaking winnende werken

Het kunstwerk The Spectacle van Bas Oussoren heeft de publieksprijs gewonnen van Beelden in Leiden. De openlucht beeldententoonstelling ‘Playground’ aan de Hooglandse Kerkgracht beleefde zondag de laatste dag.

De voordeur van de conciërge, een werk van Stijn ter Braak, krijgt een tijdelijke plek in het Energiepark bij de Langegracht. Omwonenden adopteren het werk en geven het gedurende een jaar een plekje in ‘hun’ stukje singelpark. Tijdens de finissage werd zondagmiddag door Corine Hendriks bekend gemaakt dat het werk met ruime meerderheid is gekozen. Hendriks is naast bewoonster ook lid van het Participatie Platform Energiepark. Het werk wordt later dit jaar in het Energiepark geplaatst.

De voordeur van de conciërge van Stijn ter Braak. (Foto: Chris de Waard)

Het favoriete werk van het publiek werd aan het begin van de expositie ook al uitgekozen door de ondernemers van het Business Platform Schipholweg-Schuttersveld. Zij kiezen jaarlijks een beeld dat gelijk nadat de kermis rond Leidens Ontzet is afgebroken een plekje krijgt op de hoek van de Schipholweg en het Schuttersveld.

The Spectacle van Bas Oussoren krijgt het komende jaar een plekje op het Schuttersveld. (Foto: Chris de Waard)

Net als in de afgelopen twee jaar konden leden van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging foto’s van Playground insturen. De foto van Kees de Jong is dit jaar de winnende foto. “Zijn foto sluit het mooiste aan bij het thema Playground. Ook hier wordt het spel voortgezet door de meisjes die selfies maken en een glunderend kind op de kleine hond. Het lijkt bijna een nieuwe beeldengroep met elkaar.”

Cultuur Leiden Beelden in Leiden 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×