(Foto: Chris de Waard)

Gesprek met Henri Lenferink over de steekpartij, verkiezingen en opvolging

In het laatste maandelijkse gesprek met Henri Lenferink spreekt Chris de Waard dit keer met de burgemeester over de dodelijke steekpartij die half juli plaatsvond bij Diaconaal Centrum De Bakkerij. Nu het kabinet is gevallen komen er in november vervroegde verkiezingen. Dat kost veel geld en regelwerk. Is Leiden er klaar voor? Ook vertelt Lenferink over het bezoek aan Leiden van zijn tijdelijke opvolger. Die moet natuurlijk wel een beetje ingewerkt worden.

Dit was het laatste reguliere gesprek met burgemeester Lenferink. Later deze maand volgt nog een afscheidsinterview met Lenferink waarin we terugblikken op een aantal bijzondere gebeurtenissen uit zijn twintigjarige burgemeesterschap.

Het Gesprek met de burgemeester wordt aan het begin van elke maand opgenomen en de dagen erna verschillende keren uitgezonden op Sleutelstad TV.

Afscheid
Op 31 augustus neemt Henri Lenferink afscheid als burgemeester. Op 1 september treedt zijn opvolger aan. Het gaat om Peter van der Velden uit Breda die de functie gedurende een jaar waarneemt. Daarna krijgt Leiden weer een kroonbenoemde burgemeester. Dit najaar wordt met input vanuit de stad de profielschets opgesteld. In het voorjaar van 2024 kunnen geïnteresseerde kandidaten vervolgens hun belangstelling kenbaar maken.

Leiden Maatschappij Politiek Gesprek met de burgemeester


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×