Bruggen in park Cronesteyn blijken niet allemaal in even goede staat te zijn. (Foto: Chris de Waard)

Weer bezoeker gewond in Polderpark Cronesteyn

Een hardloper is vorige week gewond geraakt in Polderpark Cronesteyn. Dat gebeurde toen hij over een houten brug rende bij het Knotterpad dat tussen het park en de tuinvereniging loopt. Een plank in de brug bleek verrot te zijn, waardoor de hardloper er doorheen zakte en een nare verwonding opliep. Dat blijkt uit vragen van het CDA en de VVD Leiden aan het Leidse college van burgemeester en wethouders.

De Leidse CDA-fractievoorzitter Sebastiaan van de Veer klom vorige maand ook al in de pen voor een serie vragen over achterstallig onderhoud in Cronesteyn. Ook toen was de aanleiding een incident waarbij bezoekers gewond raakten. Op zaterdag 8 juli werden meerdere bezoekers van het park bedolven onder een grote tak die plotseling uit een boom viel. Daarbij liep een van hen een hersenschudding op.

De man die vorige week gewond raakte, moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Hij overweegt een claim tot schadevergoeding bij de gemeente in te dienen.

“Onze fractie hebben foto’s gekregen van de verwondingen van het slachtoffer en dat ziet er niet fraai uit”, melden Van der Veer en duoraadslid Arie Roest van de VVD Leiden. De foto’s die het slachtoffer van de valpartij toestuurden bevestigen dat inderdaad.

De twee partijen willen in elk geval van de gemeente weten wanneer de bewuste brug bij het Knotterpark voor het laatst is geïnspecteerd en ook of er bewust voor is gekozen om minder onderhoud te plegen in park Cronesteyn. Een woordvoerder van gemeente bevestigde eerder dat het groen meer met rust wordt gelaten, maar de vragenstellers willen nu weten of dat ook geldt voor het onderhoud van bruggen en andere infrastructuur. Ook vragen ze om extra controles naar de staat van de bruggen in park Cronesteyn.

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×