(Foto's: Chris de Waard)

Extinction Rebellion voert weer actie tegen ING Bank

Leden van Extinction Rebellion Leiden hebben zaterdag aan het eind van de ochtend actie gevoerd tegen het beleid van de ING bank. De actie begon precies om 11.55 uur. “Want het is vijf voor twaalf voor het klimaat”, aldus de actievoerders.

Met flyers, stoepkrijt en een megafoon werd de boodschap overgebracht op de voorbijgangers die ook werden opgeroepen om op zaterdag 9 september naar Den Haag te komen. Daar wordt dan opnieuw actie gevoerd door het blokkeren van de Utrechtse Baan (A12). Die actie wordt volgens Extinction Rebellion niet alleen de grootste tot nu toe, maar ook de langste. “Dit keer blijven we namelijk net zolang zitten tot de regering het beleid aanpast. Iedere dag weer.”

Woordvoerder Steven vertelt namens Extinction Rebellion Leiden waarom de acties zich deze zomer toespitsen op de ING Bank.

Extinction Rebellion richt de pijlen in het bijzonder op de ING, omdat die bank het meeste van alle Nederlandse banken investeert in fossiele brandstoffen. “Sinds 2015 al meer dan vijftig miljard euro”, zegt woordvoerder Steven. “Daarom voerden we overal in het land actie tijdens wat we de ‘hete ING Zomertour noemen’. Ze maken de aarde heter en dus willen wij hen nu ook die hitte laten voelen met onze acties.” Twee weken geleden werd actie gevoerd voor de deur van het ING filiaal aan het Schuttersveld. Over twee weken, op zaterdag 26 augustus, gebeurt dat nog een keer. “En wat we dan gaan doen, dat merken jullie vanzelf.”

Het doel van de actie is om consumenten over te laten stappen naar een bank met een meer duurzaam beleid. Via de website www.eerlijkegeldwijzer.nl kunnen consumenten zien hoe banken het geld investeren dat hun klanten bij ze sparen en hoe ze op allerlei andere thema’s scoren. En dus ook op klimaat.

https://www.facebook.com/watch/?v=3519274394987253

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×