Lars van den Akker uit Oegstgeest bij de eindstreep van de Limesroute van Lobith naar Katwijk. (Foto: ingezonden)

Sponsortocht voor konijnen brengt ruim 1.650 euro in het laatje

De 13-jarige Lars van den Akker uit Oegstgeest heeft maar liefst 1.650 euro bij elkaar gefietst voor de verzorging van de konijnen in Dierentehuis Stevenshage.

Afgelopen week reed hij samen met zijn vader op de fiets langs de oude noordgrens van het Romeinse rijk: de Limes. Voor zijn fietstocht van Lobith naar Katwijk liet hij zich sponsoren via de doneeractie Voor alle konijnen een fijn thuis. Doel was om 250 euro bij elkaar te trappen, maar de actie kreeg vleugels en de opbrengst viel daardoor ook veel hoger uit. “Wat een held”, zegt bestuurslid Suzan Commandeur van het dierenasiel. “Drie dagen lang trapte hij zich tegen een straffe westenwind door de bijna 200 kilometer heen.”

Twee jaar geleden adopteerde Lars zijn konijnen Coco en Mango uit het asiel. Omdat hij ook alle andere asielkonijnen een fijn eigen huis gunde, bedacht hij zijn actie. Bijna 150 mensen deden al een duit in het zakje en toen Lars woensdag over de eindstreep van de Limesroute van Lobith naar Katwijk kwam, stond de teller op 1.500 euro. Inmiddels is het bedrag dus verder opgelopen en doneren kan nog steeds. Commandeur: “Wij zijn supertrots op Lars en zeer dankbaar voor alle mensen die hem gesponsord hebben.”

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×