Leids Eerstejaars Festival. (Video: Gijs, Emy, Irma, Martijn en Robbert)

EL CID dag 5: Leerling mboRijnland en LIS ook welkom: 'Wij horen er ook gewoon bij'

Op de vierde avond van de EL CID staat LEF op het programma. Het Leids Eerstejaars Festival is een groot feest waar de deelnemers samen eten, drinken en feesten. Voor het eerst zijn ook mbo studenten welkom. Bijna 100 studenten van mboRijnland en de Leidse Instrumentmakers School meldden zich aan voor het feest op Park Landskroon in Oegstgeest.

“Fijn dat we mochten komen. Wij horen er ook gewoon bij”, zegt een van de studenten van mboRijnland tijdens LEF. Hij stelt dat mbo-ers de ‘backbone’ van de samenleving vormen en daarom niet mogen ontbreken op de introductieweek.

Een andere deelnemer merkt verschil tussen de bezoekers. “De studenten van de universiteit kregen een ander polsbandje en hadden een eigen ingang. Dat vond ik wel een beetje gek, maar ik heb mij wel enorm vermaakt”, zegt een klasgenoot van de eerdere spreker tegen Sleutelstad.

Evaluatie
EL CID voorzitter Canali Korkmaz kijkt tevreden terug. “Fijn dat er ook mbo-ers aanwezig waren op het LEF. Ik vind het wel jammer dat er niet meer aanmeldingen waren, maar het was natuurlijk voor het eerst. Misschien volgend jaar meer?”, zegt hij. Of die groep deelnemers dan de hele week welkom is in plaats van alleen een dag laat hij over aan zijn opvolgers. “Er komt een evaluatie. Daarna is het aan het nieuwe EL CID bestuur om te besluiten of en hoe de mbo-ers studenten meegenomen worden in de introductieactiviteiten.”

Ontwaken
Na het Leids eerstejaars Festival, waar naast dj’s ook de bekende Leidse formatie Barry Badpak een optreden gaf, kunnen de nieuwe studenten rustig ontwaken met een spelletje. Vrijdagochtend staat namelijke het gamecafé op het programma, waarbij onder het genot van een kopje koffie verschillende bordspelletjes werden gedaan. Hierna volgen nog een (silene) Dubbele Dixo, een barbecue en de EL CID wordt afgesloten met een slotfeest.

Leiden Maatschappij Onderwijs EL CID-week 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×