Strandje Vlietland. (Foto: Robbert Beurse)

Zwemwater recreatieplassen niet overal veilig door blauwalg

Voor verschillende zwemlocaties in de regio wordt gewaarschuwd voor de aanwezigheid van blauwalg. De drijvende substantie kan huidirritatie en maag- en darmklachten veroorzaken. Bij recreatiegebied Vlietland geldt de waarschuwing voor twee strandjes en ook bij de Klinkerbergerplas is het oppassen. Blauwalg is soms te zien als een groene of blauwe laag op het wateroppervlak, maar het kan ook in het water zitten zonder dat het zichtbaar is.

In het water van de Vlietland Speelvijver en het surfstrand aan de Noordwestoever drijft blauwalg. Het badstrand Noordoostoever werd bij de laatste metingen wel in orde bevonden. Voor de Noordwestoever en de Westoever van de Klinkerbergerplas bij Oegstgeest zijn ook waarschuwingen in verband met de aanwezigheid van blauwalg van kracht. Verderop in de regio geldt bij alle strandjes van de Noord AA bij Zoetermeer een negatief zwemadvies.

Het water van de Kagerplassen is bij ’t Joppe aan zowel de Westoever als bij de Merenwijk uitstekend. Dat geldt ook voor camping Spijkerboor (Warmond), de Vadedoplas in Leiderdorp en het Valkenburgse Meer.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×