Met de klok mee aftellen naar nul. En toen ging voor de laatste keer het licht uit in het Vijf Meibad. (Foto's: Chris de Waard)

Vijf Meibad definitief gesloten

Na 44 jaar jaar is zondagmiddag het licht voor het laatst uitgedaan in het Vijf Meibad aan de Boshuizerlaan in Leiden Zuidwest. Sportwethouder Fleur Spijker telde samen met bestuursleden van de verenigingen die het bad gebruikten af naar dat slotmoment. Lang hoeven de zwemmers het overigens niet zonder binnenbad te stellen. Over twee weken gaat het nieuwe zwembad op Sportpark De Vliet open.

Met weemoed werd de afgelopen weken door verschillende groepen gebruikers afscheid genomen van het vertrouwde zwembad waar generaties zwemles hadden, wedstrijden afwerkten of gewoon recreatief het water ingingen. Het verouderde bad staat vanaf nu leeg en wordt op termijn gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Wanneer precies is onduidelijk. Dat hangt nauw samen met de toekomst van de naastgelegen Vijf Meihal.

Zaalsportcapaciteit
De gemeente wil beide gebouwen snel slopen, maar de Leidse gemeenteraad stak daar voor de zomer voorlopig een stokje voor. Een meerderheid van de raad bleek toen gevoelig voor de oproep van sportverenigingen om de Vijf Meihal langer open te houden, omdat het nieuwe Sportcomplex 1574 dat begin oktober officieel open gaat volgens hen nu al te weinig capaciteit heeft.

https://www.instagram.com/p/CwOJzgiNZkL/

Volgende maand hoopt wethouder Spijker de raadsleden te kunnen vertellen wat er mogelijk is. Eerder zei ze zelf al te willen onderzoeken of de bouw van een nieuwe extra sporthal naar voren gehaald kan worden. Uit eerdere onderzoeken bleek dat er tot 2030 voldoende zaalsportcapaciteit is, maar daar worden dus de nodige vraagtekens bij gezet.

Leiden Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×