De triatlon bij de Baanderij (Video: Brigit Disseldorp)

625 deelnemers tijdens 30e editie Triathlon Leiderdorp

Zo’n 625 atleten gingen zondag van start bij de 30e editie van de Triathlon Leiderdorp. De start vindt jaarlijks plaats bij De Baanderij. Dit jaar waren er meer deelnemers dan vorig jaar.

Organisator Jeroen Fakkeldij vermoedt dat het stijgende aantal deelnemers komt doordat mensen na de coronacrisis weer gewend zijn bij elkaar te komen. Opvallend is dat de deelnemers zich relatief laat inschrijven. “Een maand geleden hadden we niet eens de helft van het aantal deelnemers dat we nu uiteindelijk hebben”, vertelt Fakkeldij. “En dat is als organisatie wel spannend.”

De deelnemers konden dit jaar meedoen aan vier afstanden. Om 8.30 uur ging de 1/3 triatlon van start. Een half uur later begonnen de deelnemers van de standaard afstand en de trio’s en om 11.15 uur begon de sprint afstand. In de middag vond de nationale competitie plaats waarbij de atleten ook een sprint afstand afleggen.

Het plan was om dit jaar nog een extra triatlon te organiseren voor de jeugd. Deze werd twee weken geleden afgeblazen omdat er maar zes aanmeldingen waren. “Het liefst willen we voor de kinderen alles mogelijk maken. Maar om kinderen van twaalf of dertien jaar alleen de polder in te laten fietsen, terwijl ze niemand zien voor of achter zich omdat ze met zo weinig zijn, dat vonden we ook niet goed”, aldus Jeroen Fakkeldij. De organisatie streeft er naar volgend jaar wel een triatlon voor de jeugd te kunnen organiseren.

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×