De Golden Earring tijdens een fanclubdag in Zoeterwoude. (Foto: Familie van der Geest)

Eerbetoon Golden Earring uitgesteld: 'het was een lastige beslissing'

Het concert waarbij duizend muzikanten met elkaar enkele nummers van de Golden Earring spelen in Ahoy is uitgesteld. De Leidse organisator Yaël Vinckx laat in een mail aan donateurs weten dat het geplande optreden op 18 oktober 2023 niet door zal gaan. Samen met de producent en Ahoy wordt gezocht naar een nieuwe datum in het eerste kwartaal van 2024.

“Het was een lastige beslissing”, laat Vinckx teleurgesteld weten. “Jullie hebben de datum van 18 oktober met rood in je agenda gezet. Wellicht heb je al mensen bij elkaar getrommeld om te komen kijken naar het afscheidsconcert van ‘De Earring en ik’ in Ahoy. Maar helaas moeten we het concert verschuiven.”

Om het optreden mogelijk te maken zocht Vinckx hulp bij andere partners. “Enerzijds om het concert technisch mogelijk te maken, anderzijds om de kosten beheersbaar te houden. We verwachten binnen korte tijd overeenstemming te bereiken. Zodra we een ‘go’ hebben, zijn jullie de eerste die het weten”, zegt ze enigszins cryptisch in haar mail.

De voorverkoop voor ‘De Earring en ik’ gaat ondertussen door. Een deel van de opbrengt gaat naar de Stichting ALS Nederland.

Leiden Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×