Sunny Home, het huis van Maarten en Eva Biesheuvel, tijdens de Open Monumentendagen 2021. (Foto: Robbert Beurse)

Fototentoonstelling over schrijver Maarten Biesheuvel

De Leidse schrijver Maarten Biesheuvel is onderwerp van een fototentoonstelling die loopt van 6 september tot  7 januari in galerie de Hooglandse Kamer. De foto’s zijn van Patricia Nauta, die de schrijver jarenlang volgde. Nauta is voormalig stadsfotograaf van Leiden en werkt vaak aan langlopende documentaire projecten.

“Maarten Biesheuvel had levensangst”, staat  in de aankondiging. “Dat hij overleefde dankte hij aan zijn vrouw Eva. Zij was de vaste grond onder zijn voeten, en hun huis Sunny Home aan de Kernstraat zijn veilige haven.” Biesheuvel (1939 -2020), die aan depressies leed, schreef vrijwel uitsluitend verhalen. Zijn debuutbundel ‘In de bovenkooi’ werd in 1972 ontvangen als een sensatie. Sunny Home staat afgebeeld op het omslag van de bundel ‘Godencirkel’ uit 1986.

Tegelijk met Nauta’s foto’s is werk te zien van de Leidse fotograaf Olivier van Hartingsveldt. Het gaat om zijn serie ‘Diaspora’ over Afrikanen die binnen hun eigen continent gemigreerd zijn om bij een toeristisch strand voor hun inkomen te zorgen. Van Hartingsveldt is gefascineerd  door de creativiteit waarmee mensen in moeilijke omstandigheden kunnen overleven.  ‘Overleven!’ is ook de titel van de dubbelexpositie.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×