De Nacht van Ontdekkingen is een van de evenementen die ondergebracht wordt bij de Days of Art & Science. (Foto: Sleutelstad)

Days of Art & Science: Bundeling van activiteiten op snijvlak van kunst en wetenschap

Een aantal evenementen en activiteiten dat te maken heeft met kunst en wetenschap wordt samengevoegd onder de nieuwe noemer ‘Days of Art & Science’. “Het gaat om Brave New World, Brave Young Minds, Wavelength Festival en de Nacht van Ontdekkingen”, vertelt programmadirecteur Alexander Mouret die de afgelopen jaren al verantwoordelijk was voor een deel van de genoemde activiteiten. Mouret spreekt van een ‘interdisciplinair evenement’ met activiteiten op het snijvlak van kunst en wetenschap.

“Via de ‘Days of Art & Science‘ worden de krachten van meerdere organisatoren gebundeld en wordt een podium geboden aan kunstenaars en wetenschappers die elk op hun eigen wijze kunst en wetenschap combineren”, aldus Mouret. “Tegelijkertijd moet het een katalysator zijn voor een gesprek met breed publiek over de toekomst van onze maatschappij en de rol van kunst en wetenschap.”

Programma
Volgens Mouret gaan de Days of Art & Science een gevarieerd meerdaags programma voor een brede doelgroep bieden. “Een bundeling van meest uiteenlopende evenementen zorgt ervoor dat zowel kinderen, studenten, wetenschappers als cultuurmakers aangesproken worden door meerdere onderdelen van het programma.” Onder andere al langer bekende evenementen zoals Brave New World en de Nacht van Ontdekkingen maken er onderdeel van uit. De Days of Art & Science zijn van 11 tot en met 17 september.

Cultuur Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×