Jurre Weersma. (Foto: Sleutelstad)

GGZ Rivierduinen loopt mee in Socialrun

Een team van GGZ Rivierduinen loopt in de derde week van september samen met 39 andere GGZ-instellingen mee in de Socialrun. Dat is een estafetteloop van 555 km die in 48 uur moet worden afgelegd, waarmee geld wordt opgehaald voor de stichting met dezelfde naam. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor het financieren van projecten die deelname van mensen met psychische klachten aan de maatschappij vergroot.

GGZ Rivierduinen doet dit jaar al voor de vijftiende keer mee en Jurre Weersma, psychiater bij GGZ Rivierduinen, organiseert een en ander dit keer voor zijn team. Weersma: “Het is best een gepuzzel en georganiseer, want je doet meestal met een team van collega’s mee. Dat zijn niet allemaal afgetrainde mensen. Je loopt in een estafette. Wij sturen twee busjes met vijf lopers op pad. Terwijl een deel loopt, rusten de anderen uit. Er is altijd een loper actief en er zijn twee fietsers die meerijden met de loper.”

Het afgelopen half jaar zijn er vijftien initiatieven aangemeld die met de ingezamelde gelden kunnen worden betaald. Zoals dansvoorstellingen, theater, een podcast en ook een kookgroep in Den Haag. Normaal gesproken zijn dit soort projecten lastig te financieren en moet er voor subsidie aan allerlei voorwaarden voldaan worden. De stichting Socialrun maakt het laagdrempeliger.

De start van de run is in Soesterberg. Dan gaat het naar Limburg en vervolgens door Brabant en Zeeland. Vanaf daar weer omhoog naar Zuid-Holland en ongeveer bij Alphen aan den Rijn weer richting Utrecht naar Soesterberg waar ook de finish is. Via de website kan er gedoneerd worden.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×