(Archieffoto: Gerry van Bakel)

Jaarmarkt en Vriendenfeesten dit weekend in Leiderdorp

De jaarlijkse Vriendenfeesten in de Houtkamp in Leiderdorp staan weer voor de deur. In het weekend van 1, 2 en 3 september organiseren de Vrienden van het Oude Dorp het evenement.

Het hele weekend kan jong en oud genieten van een programma vol gezelligheid, muziek en activiteiten. Het motto van de organisatie: ”Een heel weekend gratis feest in park de Houtkamp voor iedereen!” Zaterdag wordt bovendien de vijfde editie van de Jaarmarkt Leiderdorp gehouden.

Brommers Kiek’n
Op vrijdag 1 september wordt het feestweekend afgetrapt met de Vrienden Quizzzzzz! Van 20.00 tot 01.00 uur kunnen vriendenteams, straten en bedrijven meedoen aan deze pubquiz. Zaterdag 2 september wordt de dag vanaf 14.00 uur afgetrapt met ‘Brommers Kiek’n’, waarbij brommers van destijds kunnen worden bezichtigd. Het gaat om merken als Kreidler, Zündapp, Puch, Honda, Sachs en nog veel meer. Iedereen is welkom om te genieten van de gerestaureerde exemplaren en bijzondere schuurvondsten. Wie zijn of haar oude brommer komt laten zien, krijgt een gratis kopje koffie van de organisatie.

Klootschieten
Om 15.00 uur start op zaterdag het klootschieten. Een sportief balspel met een hoog gezelligheidskarakter. Het doel is om met zo min mogelijk worpen een speciale bal het parcours rond te laten gaan. Iedereen kan een team van vier tot zes personen inschrijven, dit kost 12,50 euro per team. Verder is er die dag van 17.00 uur tot 20.00 uur een borrel met hapjes en drankjes bij de grote feesttent. Een goede mogelijkheid om bij te kletsen na de vakantie samen met de muziek van Ed at Night. Iedereen is welkom en toegang is gratis.

De avond wordt voortgezet met de Dance Classics Party in het park. Dj’s Dennis Verheugd en Geert Meij zijn aanwezig met de beste dance-classics. Iedereen vanaf 20 jaar of ouder is welkom voor een gezellige avond in de feesttent.

Unity-NL Tour
Zondag 3 september staat in het teken van familiedag. Van 15.00 tot 19.00 uur is de Unity-NL Tour aanwezig met een flink aantal Nederlandstalige artiesten die voor de nodige sfeer zorgen. Dit jaar zijn onder andere Robert van Hemert, Wesley Ponsen, Quido van de Graaf, Bastiaan Ragas en Rutger van Barneveld van de partij in de Houtkamp. De Unity-NL Tour vormt  de jaarlijkse afsluiting van De Vriendenfeesten in Leiderdorp.

Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×