Een handjevol mensen had gevolg gegeven aan de oproep van FVD om te demonstreren tegen het voorleesuurtje van dragqueen Dina Diamond. (Foto's: Chris de Waard)

Nieuwe burgemeester kondigt noodverordening af in verband met anti-pride demonstratie

Rond de bibliotheek in de Nieuwstraat is deze zaterdag tot 13.00 uur een noodverordening van kracht.

Dit betekent dat personen die zich ‘door voertuig(en), kleding, uitrusting, meegevoerde voorwerpen of gedraging(en) manifesteren als (potentiële) deelnemer aan activiteiten, al dan niet in groepsverband, met de kennelijke bedoeling om de openbare orde te verstoren, hier niet mogen komen.’

Al met al bleef het vrij rustig in het gebied. Een groep van meer dan honderd mensen van ‘Queer Pride March Leiden’ verzamelde zich rond de Hooglandse Kerk. Zaterdagmiddag gaan ze tijdens de Canal Pride Leiden demonstreren tegen het in hun ogen te commerciële karakter van dat evenement dat ze als ‘regenboog-kapitalisme’ omschrijven.

Dragqueen Dina Diamond las het verhaal Opa’s Pride voor aan kinderen.

Rond de BplusC-vestiging in de Nieuwstraat zijn ze vooral aanwezig voor het geval een groep demonstranten zich laat zien na een oproep van Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie. Die riep via sociale media op tot verzet tegen het voorleesuurtje in de bieb. Daar las dragqueen Dina Diamond voor aan kinderen. Van Meijeren spreekt in zijn oproep van het ‘vergiftigen met seksuele afwijkingen van kleuterbreintjes’.

Van Meijeren liet zich kort zien, nadat hij met zijn auto tegen het verkeer in het gebied in was gereden.

Na een flitsbezoek, blijkbaar alleen bedoeld als foto-momentje voor zijn achterban, verdween de FVD’er weer net zo snel als hij was gekomen. Zijn aanhang bestond uit een handjevol demonstranten die door de politie werden tegengehouden bij de poort van de Burcht.

 

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×