Roos en Rick halen 5000 euro op na 24 uur Spinning Marathon. (Video: Brigit Disseldorp)

Spinning Marathon op Leiden Centraal levert ruim 5000 euro op

De 24 uur durende Spinning Marathon die van vrijdag tot zaterdagmiddag plaatsvond bij Leiden Centraal, heeft meer dan 5000 euro opgeleverd. Roos Guijt en Rick Heemskerk gingen samen deze uitdaging aan om geld op te halen voor de Bas van de Goor Foundation. Deze organisatie zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren doormiddel van sport en bewegen.

“Mijn bloedsuiker is wel een beetje aan de hoge kant want ik ben een beetje zenuwachtig”, vertelt Guijt een kwartier voordat de challenge van start gaat. Guijt en Heemskerk hebben beide diabetes type 1. In december gaat het tweetal in Malaga voor de Bas van de Goor Foundation een halve marathon rennen. Met de spinning marathon op Leiden Centraal Station worden twee sportieve uitdagingen aan elkaar gekoppeld om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Gedurende de challenge wisselden Guijt en Heemskerk elkaar ieder uur af. De twee werden regelmatig een uurtje bijgestaan door supporters die mee konden fietsen. De eerste supporter was de kersverse burgemeester van Leiden Peter van der Velden, die ook een persoonlijke connectie heeft met de challenge. De burgemeester heeft namelijk zelf ook diabetes type 1. Zijn deelname aan de challenge kwam als een klein cadeautje. “Dan kan ik ook nog even bewegen en dat is mij nog niet gelukt vandaag”, vertelt de burgemeester lachend.

Na 24 lange uren klonk op zaterdagmiddag 15.00 uur het eindsignaal. De teller van het opgehaalde bedrag stond destijds nog op 4500 euro. Inmiddels is deze de 5000 euro gepasseerd.

 

Leiden Nieuws Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×