De modeshow vormt al jaren een vast onderdeel van het Haring & Corenwijn Gala. (Foto: Emile van Aelst)

Sponsoren trekken zich terug: Haring & Corenwijn Gala gaat niet door

De organisatie van het Haring & Corenwijn Gala heeft bekendgemaakt dat het evenement dit jaar niet doorgaat. Twee sponsoren hebben laten weten dat zij dit jaar geen gebruikmaken van de mogelijkheid om kaarten voor het gala te krijgen. De organiserende stichting heeft hierop besloten dat het financieel niet verantwoord is om het evenement te organiseren.

Sinds 2011 organiseerde de Stichting tot Behoud van de internationale Viering en Herdenking van het Ontzet van Leiden in nauwe samenwerking met de gemeente Leiden en de 3 October Vereeniging het Haring & Corenwijn Gala. In de weken voorafgaand aan Leidens ontzet ontmoetten ondernemers, politici en beleidsmakers elkaar in de Pieterskerk.

Jurgen van der Velden, voorzitter van de Stichting: “Ons voornemen voor een andere opzet volgt op een evaluatie met de gemeente Leiden en sponsoren. Het is heel erg jammer dat we dit jaar geen evenement kunnen aanbieden. Tegelijkertijd is het goed om te vernieuwen en te zoeken naar aansluiting bij de wensen van de gasten. We gaan ons inzetten voor een Haring & Corenwijn Gala-nieuwe stijl in 2024. Dan vieren we dat Leiden 450 jaar geleden is ontzet, een belangrijke gebeurtenis die we groots willen vieren.”

De Stichting tot Behoud van de Internationale Viering en Herdenking van het Ontzet van Leiden heeft als doelstelling om de geschiedenis van het beleg en ontzet levend te houden en de reputatie van Leiden als stad van vrijheid te versterken. De stichting organiseert in samenwerking met de gemeente Leiden en de 3 October Vereeniging en het Haring & Corenwijn Gala in de Pieterskerk, de plaats waar in 1574 de bevolking ter kerke ging om te danken voor de herwonnen vrijheid.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×