Het zwembad ligt er nog nog stil bij. (Foto: Robbert van Cleef)

Zwembad De Vliet nog niet open door technische problemen

Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer het gloednieuwe Leidse binnenzwembad De Vliet opengaat. Vanaf vandaag zouden Leidenaren voor het eerst hun baantjes kunnen trekken, maar de temperatuur in de zwembadhal is te hoog. Een probleem waar ook de wedstrijdzwemmers afgelopen vrijdag al mee te maken kregen.

Het is onduidelijk waardoor het probleem met de hoge temperatuur veroorzaakt wordt. Het zwembad blijft volgens een woordvoerder van het zwembad in ieder geval dicht tot 12.00 uur in de hoop dat er dat er dan meer duidelijkheid is. “De kinderziektes zijn nog niet opgelost. Er is in de zwembadhal zo’n hoge tempreratuur dat sporten er nu onmogelijk is.”

Het zwembad heeft wethouder Fleur Spijker op de hoogte gebracht van de problemen. De Leidse zwemverenigingen waren vorige week vrijdag geïrriteerd over de warmteproblemen. “De luchttemperatuur is 36 graden, het water 30 graden. Het is net alsof ze een sauna hebben meeverhuisd naar het nieuwe zwembad”, zei Jeroen Fakkeldij van zwemvereniging ZVL-1886 toen tegen Sleutelstad.

De vereniging komt niet direct in de problemen, want de zwemmers kunnen voorlopig terecht in het vernieuwde buitenbad. Daarvoor moest wel de planning worden omgegooid en ook kunnen bepaalde trainingen daar niet gedaan worden omdat het buitenbad daar te groot voor is.

Leiden Sport combibad


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×