Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Marleen Hoogendoorn. “Denk je aan risotto, dan denk je vast aan een herfstig gerecht dat je eet als het wat kouder begint te worden. Logisch. Deze variant is juist geschikt voor een warme dag, zoals vandaag, en is ook nog eens snel klaar.”
Ingrediënten:
zakje bloemkoolrijst
halve liter groentebouillon
een bakje van je favoriete paddenstoelen, zoals shiitake, maar de good old Nederlandse champignon is ook prima
klontje vegan boter
vegan kaas
Bereiding:
Zet een hapjespan of koekenpan op het vuur en als de pan warm wordt, doe er dan wat olie in (ik gebruik vaak avocado-olie). Mik daar de gesneden of gescheurde champignons bij en bak ze totdat ze gaar zijn. Gooi dan de bloemkoolrijst erbij en bak ook de rijst gaar (dat gaat best snel). Doe dan de groentebouillon in de pan en zorg dat het mengsel net een beetje onder water staat.
Bij traditionele risotto volgt nu een lang proces van roeren, verdampen en nog meer bouillon erbij, maar bij deze versie is het al na een ronde bouillon licht verdampen klaar. Zet het vuur uit. Als je niet op dieet bent, kun je er een blokje vegan boter bij doen om het nog romiger te maken. En strooi tot slot nog wat vegan kaas erover.
Eet smakelijk!
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907