Op woensdagen in september staat de Rijdende Geus in het Trouwstraatje. (Foto's: Chris de Waard)

3 October Vereeniging doet Rijdende Geus in de verkoop

De omgebouwde rijdende winkel die de 3 October Vereeniging tijdens de coronapandemie aanschafte, wordt verkocht. De Rijdende Geus kon de wijken in toen het niet mogelijk was om het vaste servicepunt te openen.

Belangrijkste reden om de oude SRV-wagen van de hand te doen, is het gegeven dat hij op diesel rijdt. De wagen mag daarom vanaf volgend jaar de stad niet meer in, omdat dan strengere duurzaamheidsregels van kracht worden. De milieuzone is niet de enige reden voor de verkoop. De 3 October Vereeniging heeft vorige week een eigen pand in gebruik genomen aan de Pieterskerkgracht 20a, naast Hoppezak Kledingverhuur. Daar is voortaan het Servicepunt te vinden.

Commissaris Marcel van Dalen van de 3 October Vereeniging vertelt voor welke zaken leden en Leidenaars terecht kunnen bij de Rijdende Geus en het Servicepunt.

Winkeltje
In het winkeltje zoals de 3 October Vereeniging het Servicepunt liefkozend noemt, kan iedereen terecht voor allerlei artikelen om Leidens Ontzet goed te kunnen vieren. Er zijn bijvoorbeeld verschillende rood-witte kledingstukken en gebruiksartikelen met het logo van de vereniging te verkrijgen. Zowel leden als niet-leden kunnen terecht met vragen over de vereniging en het lidmaatschap. Niet-leden kunnen ter plekke lid worden.

De Rijdende Geus staat nog de hele maand september op woensdagen in het Trouwstraatje bij het stadhuis, daarna hoopt de vereniging dat er een koper voor de Rijdende Geus is gevonden.

Duurzaamheid Leiden Leidens Ontzet 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×