Nacht van Ontdekkingen in 2019. (Archieffoto: Mark de Haan)

Nacht van Ontdekkingen: kunst- en kennisfestival in Leiden

De Nacht van Ontdekkingen wordt op 16 september voor de negende keer gehouden in Leiden. Het kunst- en kennisfestival vindt plaats in bijzondere locaties in de Leidse binnenstad. Dit jaar zijn er onder meer muziekoptredens, interviews, films, kunst en lezingen bij te wonen.

Het festival dat voorheen bekendstond als de Nacht van Kunst en Kennis ging in 2020 en 2021 niet door vanwege de coronacrisis maar keerde vorig jaar voor het eerst weer terug. De Nacht van Ontdekkingen is een festival met een bijzondere insteek: het combineert wetenschap met kunst. Daarom ook dat de verschillende activiteiten plaatsvinden bij gebouwen van de universiteit zoals de Universiteitsbibliotheek, de Oude Sterrenwacht, het Academiegebouw en de Hortus Botanicus.

Artiesten
Dit jaar zijn onder meer zanger Claude, zangeres Myra Pilar en hiphopcollectief Skinc geprogrammeerd. Voor de muziekprogrammering werken dit jaar Funked Up, 3voor12 Leiden en Nobel Award Leiden samen. Naast de muziek zijn er ook lezingen, bijvoorbeeld van de kleurenblinde Neil Harbisson die door middel van een speciaal apparaat kleuren hoort. Harbisson wordt door de organisatie beschreven als een cyborg. Ook is de bekende schrijver Ilja Leonard Pfeijffer aanwezig, die twee jonge schrijvers interviewt.

Tickets zijn verkrijgbaar op de site van de organisatie voor €19,50. Voor studenten zijn er kaartjes met een gereduceerd tarief van €12,50 beschikbaar.

Sleutelstad
Op Sleutelstad.nl is zaterdagavond een avondvullend radioprogramma te beluisteren met live verslag van het kunst- en kennisfestival. Op verschillende plekken in het festivalgebied ontdekken Sleutelstad verslaggevers beginnende makers, jonge onderzoekers en kunstenaars.

Nacht van Ontdekkingen op Sleutelstad, zaterdag 16 september vanaf 19.00 uur via 99.6 FM, DAB+ en op tv via kanaal 46 (Ziggo) en kanaal 1421 (KPN).

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×