In de Stevenshof is parkeren voor veel inwoners een uitdaging. De parkeerdruk is er hoog. (Foto: Chris de Waard)

Uitkomst Leidse stadsenquête: Parkeren steeds makkelijker

Elke twee jaar houdt de gemeente Leiden een Stads- en Wijkenquête waarin inwoners zich kunnen uitspreken over allerlei zaken die in de stad spelen. Het gemeentebestuur gebruikt de uitkomsten bij het maken van toekomstig beleid en bijvoorbeeld om te bepalen hoeveel geld de gemeente uittrekt voor verschillende zaken. Onderwerpen waarover vragen zijn gesteld zijn onder andere duurzaamheid, een sociale, gezonde en veilige stad en kennis, cultuur en economie.

Dat zo ongeveer iedereen groen in de eigen woonomgeving belangrijk vindt, is misschien niet zo’n verrassende uitkomst. Dat steeds meer mensen aangeven dat ze hun auto makkelijk kwijt kunnen, is wellicht minder voor de hand liggend, hoewel wethouder Ashley North daar wel een verklaring voor heeft. “We zijn al jaren bezig het parkeren anders vorm te geven. Bewoners op straat en bezoekers in de garages. Daardoor zijn er voor de inwoners meer plekken beschikbaar in de wijken.

Van de wijken springt met name de Stevenshof er in negatieve zin uit. Daar vinden de minste mensen makkelijk een parkeerplek. “Dat klopt ook wel”, zegt North. “De parkeerdruk is daar hoog. Regulering zou een oplossing kunnen zijn, maar dat willen de bewoners vooralsnog niet en we gaan het daarom niet invoeren.”

Wethouder Ashley North vertelt over de Leidse Stads- en Wijkenquête die de gemeente heeft gehouden. De uitslagen zijn bekend.

Armoede en mentale gezondheid zijn aandachtpunten, zo blijkt. Ook kan niet iedereen even makkelijk rondkomen. Met die zaken gaat de gemeente daarom ook de komende jaren aan de slag.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×