Leiden leeft mee met Marokko

“De heftige aardbeving in Marokko van afgelopen vrijdagavond zorgt voor verdriet, onzekerheid en heel veel schade.” Dat schrijft het Leidse stadsbestuur. Het college van burgemeester en wethouders is ontdaan door de berichtgeving vanuit Marokko. “Er is sprake van vele doden, gewonden en ontheemden. Onze gedachten gaan uit naar de direct getroffenen in het land. Wij leven ook mee met families en vrienden die in grote spanning leven.”

Er wordt momenteel ook in Leiden en omgeving nagedacht over acties om slachtoffers van de verwoestende aardbeving te helpen. Bij de twee Marokkaanse moskeeën in Leiden komen veel vragen binnen van mensen en organisaties die iets willen doen voor de slachtoffers. “Uiteraard staan wij klaar om waar mogelijk onze bijdrage te leveren”, laten de moskeebesturen weten. Er wordt echter nog afgewacht op berichten welke hulp het meeste nodig is en hoe daar ook vanuit Leiden het beste aan kan worden bijgedragen.

De Marokkaanse moskee in Leiden-Noord, islamitisch centrum Imam Malik, is wel begonnen met geld inzamelen via: https://www.icimleiden.nl/doneren-aardbeving-marokko-2023-bedankt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een webpagina gelanceerd met antwoorden op veel gestelde vragen over de situatie in Marokko. Kijk daarvoor op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/crisis/marokko/veelgestelde-vragen-marokko.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Aardbeving Marokko


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×