ZZ Leiden in de tang bij de Belgische landskampioen Filou Oostende in strijd om de Supercup. (Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden verliest strijd om Supercup van Filou Oostende

De allereerste prijs van het nieuwe basketbalseizoen heeft Zorg en Zekerheid niet kunnen pakken. In het vertrouwde thuishonk de Vijf Meihal trokken de bezoekers uit België met 59-89 ruimschoots aan het langste eind.

De Supercup, de wedstrijd tussen de landskampioen uit Nederland en België had de vierde hoofdprijs op rij kunnen worden voor het team uit Leiden. Vorig jaar was ZZ Leiden nog goed voor de Nederlandse beker, het landskampioenschap en de BNXT-titel, de gezamenlijke competitie met Belgische teams. Maar aan het einde van het seizoen vertrokken een flink aantal spelers en de nieuwe formatie wist de Belgen niet op de knieën te krijgen.

Volgende week speelt ZZ Leiden weer een Supercup, dit is de Nederlandse editie die normaal gesproken tussen de bekerwinnaar en de landskampioen wordt gespeeld. Omdat ZZ Leiden vorig jaar beide ereplaatsen opeiste, treedt Landstede Hammers als verliezend finalist van de bekerwedstrijd aan voor deze Supercup. Die wedstrijd wordt zondag 17 september gespeeld in de Vijf Meihal om 14.00 uur.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×