(Foto: Gemeente Leiden)

Vanaf 10 oktober ook betaald parkeren in Boshuizen en Fortuinwijk

De gemeente Leiden breidt het betaald parkeren vanaf 10 oktober ook uit naar de Fortuinwijk en Boshuizen aan weerszijden van de Churchilllaan in Leiden Zuidwest. Bewoners, bedrijven en instellingen hebben de mogelijkheid om een parkeervergunning aan te vragen.

In beide wijken in Leiden Zuidwest wordt de zogenaamde parkeervergunningzone C2 ingevoerd. Met een parkeervergunning in zone C kan in de directe omgeving van de eigen woning worden geparkeerd. Het parkeren door vergunninghouders uit andere zones is hier dan niet toegestaan. Zone C bestaat uit vier parkeervergunningzones: zone C1 tot en met zone C4. De parkeervergunning C2 is alleen geldig in de Fortuinwijk en Boshuizen.

Door kleinere parkeerzones verwacht de gemeente minder autogebruik tussen de wijken. “Zo stimuleren we schoon vervoer, zoals met de fiets of lopen”, licht een woordvoerder toe. “We hebben de ruimte op straat nodig voor fijn wonen, gezond ondernemen, vergroenen en buiten ontspannen. Dit heeft de gemeenteraad in juli 2020 vastgelegd in de Parkeervisie. Daarom breiden we betaald parkeren uit naar een aantal wijken in Leiden. Zo kunnen we de parkeerdruk verlagen en ontstaat meer ruimte voor onder meer extra groen en meer woningen.”

Parkeervergunning
De parkeervergunningen voor zone C2 zijn geldig vanaf dinsdag 10 oktober 2023. Binnenkort start de gemeente met de voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van de parkeerautomaten. Inmiddels staan in beide wijken tijdelijke verkeersborden op straat die de komst van het betaald parkeren aankondigen.

2024
Volgend jaar wordt het betaald parkeren ook ingevoerd in de wijken Vlietpoort en de Vlietzone, Oostvliet, Klein Cronestein en Meerburg. Dit is onder meer nodig om te zorgen dat bij het bouwen van nieuwe woningen en appartementen de parkeerdruk in de wijken niet verder stijgt en het prettig wonen blijft.

Leiden Maatschappij Betaald parkeren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×