Leiden is een van de zes halve finalisten(Buro JP)

Leiden in de race om innovatieve hoofdstad van Europa te worden

Leiden is halve finalist voor de categorie ‘The European Rising Innovative city’ van de iCapital Awards. De iCapital Awards zijn in 2014 in het leven geroepen om Europese steden te belonen voor het bestuurlijk openstaan voor experimenten, het stimuleren van innovatie en het verleggen van technologische grenzen in het voordeel van de bewoners.

Steden die zich hebben aangemeld worden door een jury van onafhankelijke experts beoordeeld en geselecteerd voor de halve finales. Leiden is halve finalist voor de categorie ‘The European Rising Innovative city’. Deze categorie is er voor steden met een inwoneraantal tussen de 50.000 en 249.999 inwoners.

In september en oktober presenteren de steden zichzelf aan de jury. De criteria waar de steden op beoordeeld worden, zijn: experimenteren, escaleren, ecosysteemopbouw, uitbreiden en innovatie van de stadsvisie. Binnen deze criteria wordt de ontwikkeling, snelheid en efficiëntie op prijs gesteld.

Op 27 november wordt de winnaar per categorie bekend gemaakt in Marseille, de winnaar van vorig jaar. De winnaar van de prijs ontvangt 500.000 euro. De twee runner ups van de prijs krijgen beiden 50.000 euro. Leiden zit in de halve finale met de steden Brugge, Cork, Linköping, Linz en Padova.

 

 

Leiden Maatschappij iCapital Awards


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×