Een kijkje in de keuken bij een monumentaal pand in verbouwing aan de Apothekersdijk. (Foto: Gerry van Bakel)

Bijna 15.000 bezoekers Open Monumentendagen Leiden

De 32 opengestelde monumenten in Leiden zijn dit weekend tijdens de Open Monumentendagen door 14.364 mensen bezocht. De dagen stonden in het teken van levend erfgoed.

“We zijn ontzettend blij en trots dat we dit evenement weer met elkaar hebben kunnen organiseren”, zegt voorzitter Alexander Geertsema. Het warme weer van dit weekend zorgde voor een opmerkelijk record, het werd de warmste editie van de monumentendagen ooit. “Iedereen heeft de warmte goed doorstaan, het zorgde voor een uitstekende sfeer in de stad.”

Aan deze editie van de Open Monumentendagen deden in Leiden 32 locaties mee. Dat zijn niet allemaal gebouwen, maar bijvoorbeeld ook speeltuinen, begraafplaats Groenesteeg, Molen de Put, de Leidse Hout en het Ambachtsplein in het Energiepark waar een levendige markt werd gehouden in de voormalige vuilverbranding. In totaal brachten de 14.364 bezoekers naar schatting van organisatie zo’n 35.500 bezoekjes aan de opengestelde monumenten.

Het uitgebreide programma had voor ieder wat wils. Naast rondleidingen in monumenten was er ook een fiets- en wandelroute, een muziek- en korenprogramma met optredens van 25 koren, diverse activiteiten voor kinderen en twee podcasts voor blinden en slechtzienden.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×