Zelensky spreekt dinsdagochtend online met studenten van de Universiteit Leiden. (Beeld uit livestream)

Zelensky in gesprek met Leidse studenten

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky gaat dinsdagochtend via een livestream in gesprek met studenten van de Universiteit Leiden en de Haagse Hogeschool. De livestream is online te volgen via YouTube.

Het is de eerste keer dat Zelensky zijn gedachten deelt met Nederlandse studenten. Na zijn speech krijgt een aantal studenten de gelegenheid tot het stellen van vragen. Het gesprek start om 11.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Zowel op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden als op de Haagse Hogeschool wordt de livestream dinsdag vertoond aan een zaal vol studenten. Vanuit deze twee locaties worden ook de vragen gesteld. De overige Nederlandse universiteiten en hogescholen krijgen de gelegenheid mee te kijken via een meekijk-link.

Zelensky komt spreken voor studenten die studeren in de stad van vrede en veiligheid. Op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden zijn deze thema’s nauw verweven met het onderwijs en onderzoek. Aan de universiteit kunnen studenten onder meer onderwijs volgen in War Studies, Security Studies en internationale betrekkingen.

Leiden Onderwijs Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×