Voormalig Leids gemeenteraadslid Partij voor de Dieren Dick de Vos steunt Esther Ouwehand in de partijcrisis. (Foto: Gerry van Bakel)

Dick de Vos: 'Ik steun nieuwe actie voor Esther Ouwehand als lijsttrekker PvdD'

Het gerommel in zijn partij is oud-gemeenteraadslid Dick de Vos een doorn in het oog. “Ik wist niet wat me overkwam toen ik zaterdag de e-mail zag van het partijbestuur. En de vage verklaring waarom het bestuur niet meer Esther Ouwehand wil hebben als lijsttrekker roept alleen maar vragen op”, zegt De Vos.

“Als je het hebt over integriteit, dan vind ik Ouwehand de meest integere politicus die ik ken. Ze is de juiste persoon op de juiste plaats nu als partijleider. En als er echt zulke aantijgingen zouden zijn, dan moet je daar open over zijn. Maar ze weet zelf niet eens waar ze van beschuldigd wordt.”

Volgens De Vos zal de partij het gedoe allemaal overleven. “Het gezwel is nu opengebarsten, het is nu een kwestie van goed schoonmaken en verdergaan. Ik denk dat we er sterker uitkomen. Dit is helaas ook politiek.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Dick de Vos, het eerste Leidse gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren, over de crisis in zijn partij .

In 2010 was Esther Ouwehand iets dergelijks al eens overkomen toen ze door het partijbestuur helemaal niet op de kandidatenlijst was gezet, terwijl ze toendertijd de nummer twee was in de Tweede Kamerfractie achter Marianne Thieme. “We zijn toen een actie begonnen zet Ouwehand op twee. Dat was de plek die ze zelf toen ook wilde en dat is gelukt. Het partijbestuur heeft bakzeil gehaald en dat moet nu weer gebeuren.”

Aftreden
De roep om aftreden van het partijbestuur van de Partij voor de Dieren wordt steeds luider, zegt ook De Vos. “Er is een brief ondertekend door 38 fractievoorzitters die steun uitspreekt voor Ouwehand en het bestuur vraagt om af te treden.” Naast fractievoorzitters hebben ook andere partijleden die brief ondertekend, zegt De Vos. “Ik heb die brief ook ondertekend. Ik zie geen andere mogelijkheid.”

Zondag 24 september komt de Partij voor de Dieren bij elkaar voor een ledenraadpleging over de kandidatenlijst. “Het kan alleen maar Ouwehand worden. Wie zou anders ook lijsttrekker willen worden? En misschien dat er een deel van het partijbestuur kan blijven zitten. Het is natuurlijk een hele drukke tijd tot aan de verkiezingen. Op 7 oktober moet de definitieve kandidatenlijst ingediend worden.”

Leiden Politiek Esther Ouwehand


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×