In de regio doen verschillende advocatenkantoren mee aan de dag door een gratis open spreekuur te houden. (Foto: Rudeboy Media B.V.)

Advocatenkantoren geven gratis advies op 'Dag van de Scheiding'

Voor de dertiende keer wordt aanstaande vrijdag de ‘Dag van de Scheiding’ gehouden. De dag is in het leven geroepen door de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten  Scheidingsmediators (vFAS) en staat in het teken van goede begeleiding bij een scheiding. Op 15 september werd in 1796 de eerste Nederlandse echtscheiding uitgesproken. Om hierbij stil te staan, wordt nu altijd op de tweede vrijdag van september deze dag georganiseerd.

Dit jaar staat het ouderschapsplan centraal. Dat werd vijftien jaar geleden geïntroduceerd en de vereniging vindt het nu tijd voor een evaluatie. Onderzoeksbureau Motivaction heeft daarom in opdracht van de vFAS met ouders gesproken die in die periode zijn gescheiden. Hen is gevraagd naar de ervaringen met het plan. De resultaten worden donderdag gepresenteerd op een congres, voorafgaand aan de Dag van de Scheiding.

Niet alleen leden van vFAS doen mee aan de Dag van de Scheiding. “Veel advocatenkantoren besteden hier aandacht aan. Ongeacht of ze lid zijn van de specialisatievereniging”, zegt advocaat Lorien de Roode van Wetting & De Roode in Leiderdorp.

Advocaat Lorien de Roode beantwoordt vrijdag vragen van mensen die informatie of advies willen over een echtscheiding.

In de regio doen verschillende advocatenkantoren mee aan de dag door een gratis open spreekuur te houden. Advocatenkantoor Wetting & De Roode geeft vrijdag gratis advies over echtscheiding. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunnen mensen terecht bij het kantoor of telefonisch meer informatie krijgen. Familierechtadvocaat De Roode beantwoordt dan de vragen van bellers en bezoekers. Mensen kunnen zowel alleen als met hun partner advies inwinnen. Om ervoor te zorgen dat iedereen die advies wil discreet geholpen wordt, is vooraf aanmelden verplicht. Bij het Leiderdorpse kantoor kan dat via info@wettingenderoode.nl.

Leiderdorp Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×