Wethouder Moniek van Sandick bij het ondertekenen van het Taalpact Rijn en Venen. (Foto: gemeente Zoeterwoude)

Zoeterwoude ondertekent Taalpact voor betere communicatie

Wethouder Moniek van Sandick heeft namens Zoeterwoude het Taalpact Rijn en Venen 2023-2024 ondertekend. Daarmee belooft de gemeente zich in te gaan zetten voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Zoeterwoude gaat brieven en mailings voor inwoners vereenvoudigen. Daarnaast wordt het gemeentelijk personeel onderwezen in het herkennen van laaggeletterdheid. Volgens de gemeente kampt een op de zes mensen in de regio daarmee.

Wethouder Van Sandick (Sociaal Domein, Onderwijs en Cultuur) heeft gemerkt dat mensen in de problemen komen doordat ze niet goed kunnen lezen. Hierdoor zijn ze niet op de hoogte van belangrijke zaken die ze moeten regelen. “Het kan dan voorkomen dat een rekening niet of te laat betaald wordt of dat subsidies niet aangevraagd worden”, zegt Van Sandick. “En dat vind ik onnodig. Met het ondertekenen van dit Taalpact gaan we aan de slag om als gemeente bewuster te communiceren met onze inwoners.”

Meer ondertekenaars
Behalve Zoeterwoude hebben de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem de overeenkomst ondertekend. Andere ondertekenaars waren Stichting Lezen en Schrijven, leerwerkbedrijf Rijnvicus, taalschool Sagènn, welzijnsorganisaties Participe en de Driemaster en Bibliotheek Rijn en Venen.

 

Cultuur Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×