De BCC vestiging op de Rijneke Boulevard. (Foto: BCC Zoeterwoude)

Elektronicaketen BCC vraagt uitstel van betaling aan

Elektronicaketen BCC heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf, met in onze regio vestigingen in Lisse en Zoeterwoude-Rijndijk, heeft het al langer moeilijk. Eerder dit jaar werd al een reorganisatie doorgevoerd, waarbij het aantal banen en winkels werd teruggebracht. Ook stond het bedrijf al enige tijd in de etalage, maar kopers bleven uit.

De bijna zestig winkels en de webshop van BCC blijven voorlopig open, zo heeft het bedrijf laten weten. Ook blijven retourregelingen gelden en blijft het bedrijf producten bezorgen en installeren. De circa duizend medewerkers blijven in dienst en de salarissen worden doorbetaald. Eigenaar Mirage Retail Group gaat nu met een bewindvoerder kijken naar de toekomst van het bedrijf.

Mirage, voorheen de Blokker Holding, is ook het bedrijf achter winkelketens Blokker en Intertoys. Ook die gaan volgens eerdere mededelingen van directeur Michiel Witteman (70) op termijn in de verkoop. BCC werd pas eind 2020 overgenomen door Mirage dat tot 2021 ook eigenaar was van het eveneens in zwaar weer verkerende bedrijf Big Bazar. BCC werd in 1945 opgericht in Amsterdam. Sinds 1969 onder de naam BCC.

Economie Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×